Provningar på Grändens!
På Grändens mat arrangerar vi inspirerande öl-, vin-, cider-, champagne-, gin-, cocktail-, whisky- och romprovningar. I alla våra provningar ingår mat före eller under själva provningen.
Biljetter kan endast köpas via Nortic och är ej personliga. Köpta biljetter kan ej återköpas. Företagare? Då kan du köpa biljetter på faktura via Nortic.
Whiskyprovning med High Coast Whisky & god mat
29 januari kl. 18.00
22 januari kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
På 63:e breddgraden vid Ångermanälvens strand, där älven möter havet och timmer flottats i generationer mellan Höga Kustens berg... där tillverkas svensk whisky av High Coast Whisky. Följ med på en spännande provning där vi tillsammans med Sara Larssons gedigna kunskap provar fem olika Single malt whisky från ett av världens nordligaste belägna whiskydestilleri.
Vi inleder kvällen med att äta en god varmrätt tillsammans.
645/person*
I priset ingår en god varmrätt innan provningen.
4 rom möter 4 rätter
9 april kl. 18.00
2 april kl.18.00 (SLUTSÅLT)
Att matcha mat med passande dryck är inget nytt. Men nu tar vi det ytterligare ett steg och varvar fyra olika rätter med fyra olika sorters rom. Till vår hjälp har vi Per Ädel, en av Sveriges främsta romexpert som berättar om vilken rom vi smakar mot maten. Våra kockar berättar om maten och vips har vi en spännande kombinationer av både mat och rom.
675/person*
Vi kommer att testa fyra olika rom tillsammans med fyra olika rätter.
Ölprovning med fyra rätter
1 april kl. 18.00
19 februari kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
Var förbered på en kväll som kommer att förändra din syn på öl. Vi provar öl som är ljust, mörkt, syrligt, fruktigt, bittert tillsammans med fyra olika små rätter. Kan man dricka öl till en dessert? Efter den här kvällen vet du! Till vår hjälp har vi bryggmästare Kasper Schörhult från Charlis Brygghus. Vår tro är att du kommer bli en mer nyfiken ölbrukare efter den här kvällen!
645/person*
I priset ingår fyra rätter och öl.
Cocktailprovning & god mat
25 mars kl. 18.00
26 februari kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
Trött på de klassiska cocktailen som du gör hemma utan någon finess? Om ja, då är det här en provning för dig! Till vår hjälp har vi två av Sveriges bästa bartenders som ger oss tips på hur man gör den bästa cocktailen och vad som är hemligheten för att få till det där lilla extra. De presenterar även cocktailens historia, trender och vad som är aktuellt just nu. Det kommer att bli en underhållande och inspirerande provning som gör att du efteråt vill hem och experimentera själv i baren.
675/person*
Vi kommer att testa fyra olika cocktails och startar kvällen med att äta en varmrätt tillsammans.
Vinprovning Viva España & god mat
12 februari kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
26 mars kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
Genom historian har de spanska vinerna glatt både kungligheter och enklare sällskap då Spanien är ett land som återkommande hittas över listor med mest sålda viner. Sedan slutet av 1980-talet har Spanien slutat snegla på omvärlden för att istället utveckla sina egna viner efter förutsättningarna som finns. Från massproduktion och destillering till fokus på ursprung och tydlig karaktär.
Det är ett land med en varierande geografi som präglas av sol och yppighet i vinglasen. Från de svala och böljande klimaten i norr till de specialiserade och soldränkta fälten i söder producerar man viner med karaktär, kulturhistoria och hög drickbarhet.
Luta er tillbaka, snurra på glaset och följ med till Iberiska halvön på en smakresa!
645/person*
I priset ingår en god varmrätt och provning av fyra viner.
Champagneprovning & god mat
5 mars kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
5 februari kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
Champagne, med sina illustra viner och sitt nyckfulla klimat, står i centrum för kvällens provning. Vad är det egentligen för skillnad på olika champagner? Under provningen kommer ni att få bekanta er med olika stilar, olika druvsorter och tillverkningsmetodernas inverkan på slutprodukten.
Ni kommer ledas genom provningen med fokus på smaker och aromer och varför olika viner smakar som de gör. Så låt er förföras!
745/person*
I priset ingår provning av fyra olika champagne och en varmrätt innan provningen.
Ciderprovning med John Taylor & god mat
19 mars kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
12 mars kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
En varm sommardag 2018 blev saknaden efter en riktigt bra torr engelsk cider för stor för John Taylor. Den enda vettiga lösningen han såg på det här problemet var att tillverka den själv. Nu några år senare och efter att han har planterat 4000 cideräppelträd i skånska myllan producerar han sin egen cider.
Den här kvällen testar vi fem olika cider tillsammans och du får bland annat svar på när och till vilken mat det passar bäst med engelsk cider.
645/person*
I priset ingår en god varmrätt och provning av fem olika cider.
Ginprovning med Kyflinge gin & god mat
16 april kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
Kyflinge gin har sina rötter i Kävlinge och namnet är inspirerat av det gamla ortsnamnet för området. Företaget har ett starkt fokus på kvalitet och använder ekologiska och lokala råvaror där det är möjligt, med många av de örter och blommor som ingår i ginen odlade på deras egna odlingar.
Deras produktionsfilosofi som de sammanfattar med orden "precision och lekfullhet", genomsyrar hela processen – från råvaruval till destillering – och säkerställer en smakupplevelse som är både intensiv och balanserad. De erbjuder idag fyra olika ginsorter som vi får testa den här kvällen.
645/person*
I priset ingår en god varmrätt och provning av fyra gin från Kyflinge.
Om våra provningar
På Grändens mat arrangerar vi inspirerande öl-, vin-, bubbel-, whisky-, rom- och ginprovningar. Biljetter kan endast köpas via Nortic och är ej personliga. Köpta biljetter kan ej återköpas. Företagare? Då kan du köpa biljetter på faktura via Nortic.
Vid våra dryckesprovningar sitter ni alltid tillsammans med dem ni bokat biljetterna med. Om ni har bokat under olika namn men vill sitta tillsammans, vänligen meddela oss i förväg så ser vi till att ni får sitta ihop. Eftersom vi ofta har många små sällskap kan det hända att ni hamnar vid samma bord som andra gäster.
* Nortics serviceavgift tillkommer.